O društvu

Dobrodošli u Hrvatsko društvo za Regionalnu Anesteziju i Analgeziju Hrvatskog liječničkog zbora (HDRAA-HLZ)

Hrvatsko društvo za Regionalnu Anesteziju i Analgeziju utemeljeno je 2003.godine s ciljem uspostavljanja standarda u Regionalnoj anesteziji i analgeziji promovirajući kulturu kvalitete perioperacijskog liječenja i sigurnosti bolesnika u Hrvatskoj.

Regionalne tehnike su integralne komponente anestezije i često se primjenjuju u visokorizičnih pacijenata, od novorođenčadi do visoke dobi. Regionalna anestezija i perioperacijska analgezija zahtijeva znanja iz anatomije, fiziologije i farmakologije potrebita za minimalno invazivne regionalne tehnike za oslobađanje boli kao i stjecanje vještina za izvođenje blokova.

Koncept rada HDRAA-HLZ su poslijediplomski tečajevi I.kategorije i radionice za stjecanje razine znanja za specijalizante i specijaliste iz područja regionalne anestezije: centralnih i perifernih blokova, obstericije, pedijatrije te liječenja akutne poslijeoperacijske i kronične boli.

HDRAA-HLZ promovira temeljna znanja za sve koji rade ili žele uvesti regionalne tehnike u liječenju boli na dva stručna godišnja sastanka i na Internationalnom Simpoziju koji se održava svake druge godine.

Sa štovanjem,

Predsjednica HDRAA
Prof.dr.sc. Katarina Šakić